Kreta tur och retur!!




Så har vi varit på ännu en semesterresa. Denna gång till Agia Marina på Kreta. Resan ner gick bra inga problem alls. Kanske lite jobbigt att stiga upp kl tre på morgonen men det var jue för en god sak. Svärfar hämtade oss och körde oss till Kastrup, kändes som att vi var de enda som var uppe i hela världen. När vi landade regnade det.....vem f´n hade räknat med detta efter den värmebölja som varit. Bara att gilla läget. Nu skulle vi bo på samma hotell som syster Yster vilket de hade absolut ingen aning om. Det blev lyckat och jag tror det blev glada att vi kom. Lite kul att de redan hunnit skicka vykort till oss.





Som sagt när vi landade regnade det. Söndagen började bra med 1 1/2 timme på stranden sen formligen vräkte regnet ner. Fick skula i bageriet. Regnet forsade ner från berget med lera och jord. Detta gjorde att hela havet färgades brunt. På gatorna stod ca 2 dm regnvatten. Vi fick vada hem till hotellet. Tack för Foppatofflor som än en gång visat sig vara oumbärliga. Efter hand som veckan gick blev det bättre så lite sol och bad fick vi. Blev tyvärr ingen tur till Elafonissistranden som vi tänkt men det får bli nästa gång.




Så här såg havet ut efter skyfallet.




Så här ska det se ut.







Foppatofflorna fick oxå vara med på stranden. Där är de helt super att ha!




Som sagt en vecka full med god mat och gott vin. Blir inget viktis denna veckan....får försöka komma ner till nästa vecka. Men det var det värt. Tzatziki. vitlöksbröd, fetaost. Vem kan stå emot när man är på semester? Sen hör det till saken att vi promenerat en väldig massa...synd att man inte hade stegmätaren på sig hela tiden.

En tur till Chania blev det en av kvällarna. En fantastiskt mysig stad med en gammal stadskärna och hamn. Här strosade vi runt under några timmar och bara njöt och tittade på allt folkmyller och alla mysiga små gränder. Vi var oxå lite romantiska och hann med en tur med häst och vagn. Käkade middag nere i hamnen där sambon fick öl så det räckte ett tag. Medan kyparen tyckte jag klarade mig med en mindre variant av glas.



Så gulligt!




Känns lite orättvist......eller hur?



Men sammanfattningsvis har vi haft en jätteskön och rolig vecka. Trots gräsliga sängar och ösregn. Tack och lov fanns det massage att få på stranden. Men det ska sägas att det var underbart att få komma hem tilll sin egen säng igen. Känns inte helt omöjligt att återvända dit igen. Dock på ett annat hotell. Finns fortfarande ställen vi inte hunnit med att kolla på.





Hamnen i Chania
















 

Gör Vågen!

En snabb rapport från Viktis. Kändes lite tungt...ha ...ha va roligt det blev då. Som sagt det var med ganska tunga steg jag gick dit efter förra veckans nederlag. Och denna vecka har som sagt inneburit konferens och fest. Men döm om min förvåning vågen visade på - 4 hg. Så nu känns det bra igen. Kanske låg det något i det "vågtanten" sa förra veckan. Att jag ätit för lite. Vi har ju en stegtävling på jobb och samma sak hade hänt min kollega. Ingen viktminskning alls. Så nu har jag återgått till mitt dekadenta liv med god mat och inte lika mycket promenader.

Känner mig lite orolig för semesterveckan...man vill jue inte gå upp det lilla man lyckats göra av med. Hrm!! Får nog inviga sambon i lite trevliga aktiviteter under semestern.





Låt kalorierna stå!!!
Annars sätter dom sig!!!

Lördag!

Har precis kommit hem ifrån att ha varit och handlat resväska till sambon. Nu kan jag äntligen skriva i min blogg att: JAG SKALL TILL KRETA på lördag. Har inte kunnat det tidigare eftersom syster Yster läser här ibland och inte skulle få reda på det. Dom har tjatat på oss att vi skulle följa med men vi har inte semester samtidigt och vi har sagt att vi skall vara ute med husvagnen på vår semester. Nu har syrran med maken och sonen med familj åkt iväg i veckan och skall stanna där i två veckor. Vad dom inte vet är att vi kommer efter på lördag och skall bo på samma hotell. Skall bli roligt och se deras min. Det skall bli så himla skönt med lite sol och bad en vecka. Tydligen värmerekord där nere nu.


Hemma igen!

Så var två dagars konferens avklarade. En konferens som faktiskt var riktigt givande och gav en del nytt. Bla fick vi upptäcka konstnären inom oss själva. Är man på konferens måste man alltid ha en aktivitet. Denna gången var vi i Skanör på Norregård. Aktiviteten bestod i att en lokal konstnär tog oss på en promenad i omgivningarna. Här skulle vi som hon sa - Plötsligt få en ingivelse att...det här motivet...ögonblicket måste jag få uttryck för. I det här fallet gällde att måla en tavla. Det räcker tydligen inte med de tavlor man dagligen gör. Så sagt och gjort. Inte för att jag kan säga att jag kände något sprittande i kroppen men en lite tavla blev det ändå. Här kommer ett litet smakprov innan jag lägger ut den till högstbjudande på Tradera.





Pointsräkningen blev det lite si och så med. Nu var inte maten så himla fantastisk som vissa sa. Lunchen och frukosten var helt ok. Så kommer man till middagen på kvällen som man tycker borde vara lite extra. I detta fall var verkligen inget extra alls. Vem inbillar sig att man kan bli mätt på en tiny winy fiskbit. Två kantareller, ett par bruna stänk som skulle vara såsen och en halv grillad morot. Till förrätt serverades det en bit rå lax stor som en matsked med en klick kräm fräs. Ännu en förrätt bars in....denna gången en lövtunn rå skiva oxkött och två flagor parmesanost. Desserten var helt klart godkänd. Den första bestod i ett snapsglas med blåbärssoppa. Nästa dessert var en mangosorbet och en matsked kokosglass samt en skiva jordgubbe.

Däremot skall de ha en eloge för fantastiskt gott hembakt bröd och goda kakor. Tiramisun till eftermiddagskaffet var inte dum den heller även om det känns konstigt att äta efterrätt till fikat. Så lite points blev det nog. Om inte annat så åt vi väldigt mycket kolor och det är kanske inte det bästa.

Nu är denna svensk hyfsat trött och funderar på att knyta sig. Sambon har redan intagit ryggläge för länge sedan.

Fetbesvikelse!!!

Jaha så skulle man till Viktväktarna och väga in sig. Detta hade jag faktiskt sett fram emot och promenerade dit med lätta steg. Jag hade ju varit så duktig hela veckan och allt hade funkat skitbra. Följt maten till punkt och pricka...promenerat flera mil under veckan. Men döm om min förvåning när jag ställer mig på vågen och har gått ner 1hg. Fatta 1 hg. Jag såg nog ut som en dränkt katt för vågtanten frågade hur det var fatt? Jag berättade om min fantastiskt braa vecka. Då säger hon -Du har ätit för lite...eller typ motionerat för mycket. Men va fa´n motionera skall väl hjälpa till och förbränna tycker man? Men nej jag skulle inte vara orolig det kan ta tid innan kroppen ställer om sig. Så jag har beslutat mig för att ge det en vecka till. Och eftersom hon sa att jag åt för lite så har jag idag stoppat i mig en bit tårta till fikat. Vet inte om det va så hon menade men gott var det.

Nu är det konferens i två dagar som gäller. Får se hur det går med stegandet. Och maten brukar vara jättegod så kanske det funkar denna veckan.


Ännu en tur!

Ännu en sovmorgon...fy vad skönt det är. Efter frukost packade vi fika och mötte upp några goda vänner i Skrylle. Vi bestämde oss för att gå 8.5 km. Nu kom vi lite vilse så jag tror det blev ca 1 mil idag också. Kroppen måste vara helt chockad efter senaste veckans behandling. Bara nyttig mat...ok ett glas vin blev det igår. Men man hade jue tjänat in bonuspoints under dagen så det var ingen fara. Och så mkt jag promenerat denna vecka. Är nog uppe i nånstans kring 5-6 mil. Frågan är bara om man skall klara av detta i tio veckor? Fast nu så är det bara nio veckor kvar.

Jobbedag igen imorgon. Torsdag-fredag skall man på konferens och jag bara älskar hotellfrukostar. Men det finns säkert mkt nyttigt och välja på. Det är värre med alla fikapauser med kakor. Får käka frukt istället. Det lär nog inte bli tid till så mycket promenerande. Får försöka ta igen det till helgen.

Nu blir det soffan för resten av kvällen...en dusch innan sängdags. I nybäddad säng. Kan det bli bättre?

Tack för en trevlig dag i skogen

Vad duktig jag varit denna veckan:-)

Fy va bra jag är!!!





Idag har vi varit i husvagen och fixat lite. eftersom den bor i Svedala passade det bra att svänga in om Bokskogen på väg hem. Vi har varit ruskigt duktiga. Promenerat 11km. Jag fick tre pip på stegräknaren. Alltså tre extra points att gotta för under kvällen. Kan säga att det var ganska kämpigt...det är ändå i kuperad terräng och vädret var äckligt varmt och klibbigt. Sån tur var hade vi vattenflaska med oss.

Efter detta körde vi till Ica Maxi och handlade. Utrustade med varsin vagn och scanner. Anledningen var att man fick köpa tre Zoegas för 59 kr om man handlade för 100 kr. Så vi tävlade med varsin vagn om vem som först kom upp i 100 kr. Jag hade liksom redan storhandlat igår. Nu är det jue inte så svårt...speciellt inte för sambon som köpte typ ett halvt års förbrukning av cashewnötter.


                                           

Hemma fixade vi biffar med vitlöksost i. Och klyftpotatis med tzatziki. Smarrigt värre.

Imorgon ska vi till Skryllegården...ev med kompisar och promenera där. Fixa lite picnick med oss. Hoppas på fint väder.
Stegräknaren står nu på 47 774 steg så jag ska nog få ihop det trots att den inte räknar allt man går. Tog på den imorse och hade den på hela dagen och enligt den hade jag gått 8,8 km. Stämmer inte...men jag har iaf fått motion och hoppas på en minskning på tisdag på vågen. Så mot den lilla svarta!!!

Jag blir tokig!!!

Dumma, dumma stegräknare! Jag går och går men den jävla stegräknaren räknar inte mina steg. Nu ligger jag minus ännu mer. Ska ta lite friskvård idag på jobb och försöka promenera ikapp lite.

Maten har funkat jättebra...är så stolt över mig själv. Inga godsaker alls..men gud vad mycket man ska äta. Känns inte som man bantar...känns mer som att man äter upp sig. Får väl se nästa vecka  vid invägningen vilket håll det gått åt.

Lite pyssligt är det och det tar en hel del tid. Laga och planera maten..ut och promenera varje kväll. Men än har jag inte gett upp trots strulet med stegräknaren.




Den ständiga kampen.....

Nu finns det ingen återvändo. Har skrivit in mig på Viktväktarna vilket inte var någon höjdare för mig men dock för vågen som höll på att kortslutas:-). Ska försöka sköta mig nu i 10 veckor. Detta är den period som vi har stegräknarna på jobb. Två saker som borde göra att man brukar allvar. Inledde starkt med promenad till och från Viktis vilket plussade på en del steg. Kan säga att jag för tillfället ligger ca 5000 steg back. Nu är ju stegräknaren lite opålitlig varför jag har skaffat en till. Viktväktarnas stegräknare mäter även bonuspoäng så nu piper det när jag samlat på mig extra points. Dessa pointsen skall användas till små belöningar såsom vin och annat gott. Så just nu ser man ut som en lätt överviktig självmordsbombare med apparater överallt. Men vad gör man inte för fåfängan.



Snusangirl

<Glitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace Layouts
                                    Glitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace LayoutsGlitter Text Generator & Myspace Layouts

Vad är det som går och går men aldrig.......

Jaha så fick man ny stegräkanre. Kan inte säga att denna är bättre. Verkar som om den bara registrerar hälften av stegen. Gick en jätterunda igår efter jobb med sambon som sällskap. När kvällen var slut skulle jag ha avverkat 4 km på hela dagen???? Kan inte stämma. Inte heller mina kolleger får ihop det. Men skit samma! Jag har ju gått ändå och lite nytta gör det väl. Men den verkliga prestationen är nog ändå att jag lyckades med konststycket att inte äta något onyttigt på hela dagen. Trots att huset är fullt med godsaker efter födelsdagsfirandet.

Ikväll är det dax att skriva in sig på Viktväktarna. Skall promenera dit med min arbetskamrat som oxå plågas i detta människoförsök. Så om ni inte hör av mig på några dagar så har chocken blivit för stor och jag ligger avsvimmad hos Viktis.



Så här mycket asar man runt på i onödan

Men fy vad gott det är med godis!!!






                                                      Vi får väl se hur mycket bättre det blir :-)

RSS 2.0