Ännu en helg till ända!!

Så var denna helgen oxå snart förbi. En bra helg med fint väder och trevligt sällskap.
Fredagen bestod i matinköp inför lördagens middag. Lite fixande hemma och sen soffan. Sambon somnade vid halvåtta och var sedan inte vid medevetande förrän kl 10 nästa dag. Själv lyckades jag hålla mig vaken till halv tolv. Måste vara nytt fredagsrekord.

På lördagen fixades det grillspett, tzatziki och rostade grönsaker. Mycket uppskattat av gästerna som lämnar oss för 14 dagar på Kreta snart. Vilken tur att solen behagade visa sig igen.

Den höll till och med i sig till söndagen. Blev en som det känns sista dag på stranden för säsongen. Lite lagom slappt sådär efter en sen lördagkväll. Nu är det dax för dusch sen blir det soffan för resten. Dubbelavsnitt av Bones ikväll.

Tack till alla som kom ihåg min födelsedag!

Ingen återvändo!

Nu är det ingen återvändo. Alla har utrustats med nya stegräknare och på måndag är det dax att börja den 10 veckor långa promenaden till Gamleby. Har även lovat att skriva in mig på Viktväktarna igen. Nu skall det väl bara lyckas. Tänk så snygg man skulle kunna vara till jul. Eller till nyår...kan man kanske ha den där "lilla svarta" som alla kvinnor drömmer om.

Kampen får ni följa här på bloggen. Men först skall jag avverka sista delan av födelsedagsfirandet på lördag med god mat och dricka tillsammans med syster Yster och familj.




Man skall ha mål i livet!!!  Att de sen är ganska ouppnåeliga spelar ingen roll.

Födelsedagen!

Jaha så har man blivit ett år äldre då. Födelsedagen började kl 05,00 när sambon skulle till jobb. Fick fint halsband och presentkort. Dock ingen sång...ska man kanske vara glad för. Iaf vid den tiden på morgonen.

Därefter fortsatte dagen med en tur till tandläkaren. Rotfyllning stod på programmet. Dålig planering...typ.

På arbetet stod det en flaska vin på skrivbordet. Det bådade ju för en lättsam dag på jobbet. Men tji...rusdrycker får ej inmundigas på arbetstid om inte chefen deltar.

Kvällen bestod i släktkalas med kaffe och tårta. Mycket trevligt. Tack för presenter och trevligt sällskap.


 


Hipp hipp hurra!! Susanne fyller år idag!

Trädgårdsdax!

Som sagt tidigare är det kalas i veckan. Sambon fixar lite i trädgården medan denna svensk fick inomhussysslorna.  Kan ni fatta var alla jävla bananflugor kommer ifrån. Hela huset  är fullt av dem. Fast i Smygehamn har dom huggormar i trädgårdarna så lite flugor är väl ingenting. Irriterande är det iaf.





Sambon ville inte vara med på bild!





Lyckades fånga honom ändå!




Lilla trädet blommar för andra gången denna sommar.

Tillbaka igen!

Har varit lite si och så med bloggandet nu ett par dagar. Men nu är jag här igen. Är ju födelsedag imorgon så det har varit lite att fixa med. Idag har jag och kollegan som fyllde "gubbe" igår gemensamt bakat smarriga pajer och bjudit våra kolleger på. Nu misstänker jag att det är fru IKEA som bakat kollegans pajer. Goda var de iaf.  Ikväll blir det att städa och förbereda inför kalas imorgon. Pågen skulle komma hem senare för han skulle handla present till "gumman". Förstår inte varför han inte ville tala om var han skulle handla. På lördag kommer cirkusen från Löberöd (min syster Yster med familj) En trevlig cirkusfamilj som jag är väldigt glad för. Hoppas på fint väder så vi kan grilla.

Imorgon är det besök hos tandläkaren. Hoppas på att bli klar då. Idag har jag varit på den årliga besktningnen hos tantpetaren. Gick rakt igenom.....inga 2:or här inte. Inte ens på avgaserna. :-)

Är det någon som vet vad som hände med sommaren? Här lyser den med sin frånvaro iaf. Det kan ju inte vara slut redan. Blir nog lite sommar till för mig ändå......har en veckas semester kvar i september och solen lyser alltid över de goda.









Idag ska jag lägga mig tidigt så det blir snabbt morgon och födelsedag. Undrar vad "pågen" hittat på?


Frisörkväll hos familjen Schönström/Anderberg

Så var det dax att uppgradera frisyrerna efter sommaren. Själv var jag hos favvofrissan i Skurup  www.hudstudion.com och blev klippt igår. Sambon är modig och låter svärmor härja i hans yviga kalufs. Hade han själv fått bestämma hade hon fått raka av allt....... men där satte jag ner min 39:a. Aldrig i livet...hade Gud velat att vi skulle vara skalliga hade vi fötts utan hår. En annan följer Bimbolooken med blonda slinger. Alla blir lika förvånade var gång att det verkligen finns blondiner som är smarta.


Så här såg vi ut före....under och efter behandlingen





Kim ber för sitt liv!!




Lite finjustering!!!



Och så här blev vi!!!!!!!





Visst är han grann???




Vad ska man säga?




Haircut...finally!!!

Äntligen skall jag få komma till min favvofrisör. Visst är det jobbigt när allting bara hänger. Kvittar hur man bär sig åt. Är det inte håret så är det något annat som tyckts påverkas av jordens dragninskraft. Kanske man skulle testa att gå på händer. Tänk vilka toppiga "boobs" man fått. Om inte bilringarna klämt ihjäl dom :-)). Ja ja vad är väl en bal på slottet?
Får väl vara glad för det man har. Charm, intelligens och looks.





En ny favvolåt. Kid Rock...kan vara riktigt soft ibland!


Så var det med det........

Min stegräknare bara dog..........stackarn var nog överansträngd. Och jag som har planerat så mkt going i helgen. Nu kommer jag att bli tjock igen. Tappa min goda kondition som jag byggt upp. Jag kommer helt enkelt inte att kunna hitta motivationen igen. Och inte kunde man få någon ny heller. Fast det finns massor av blå paket inne på en viss kollegas rum. Hrmm!!! Ska hemsöka honom i mitt nästa liv.




Skulle tro att det blir lite gång iaf i helgen. Vallåkraträff imorgon och så är det jue festival. Får upp och svänga de lurviga en runda på dansbanan.


 


Favvogruppen!


Dumma blondin!!!

Jaha stegräknare i all ära. Är nu uppe i 10994 steg. Blev inte så mkt på jobb idag men desto mer hemma. Denna blondin har varit korkad nog att inviga sambon i stegräknarens alla fördelar. Så vad händer? Jo nu ska man göra allt hemma. Efter att ha både struket tvätten från igår plus en massa annant spring tyckte sambon att...ska vi inte ha något kaffe ikväll? Jo tack hade varit skönt med en liten paus. Varpå han tittar på mig....liggandes i soffan ( Där han legat de senaste två timmarna. ) Vadå? ska jag? Men du har ju stegräknare.............................










Hysterin har gjort sitt intåg!!

Så nu va dom här...stegräknarna! Nu har kollegerna..och jag utrustats med stegräknare. Vi ska jue som bekant under 10 veckor promenera valfri sträcka.... fast helst till Stockholm. Detta innebär att man under tio veckor måste promenera 12327 steg om dagen för att nå dit. Kändes som helt oöverstigligt mål från början men faktiskt tjuvstatrtade lite igår med början på fm. När kvällen var slut och sängen kallade hade jag lyckats att promenixa 11494 steg. Ok jag hade tvättstugan hela kvällen och sprang upp och ner som en iller till källaren. Men det verkar som målet skall gå att uppfylla. Ganska  ruggigt när man får veta att en pizza + öl motsvarar ca 17500 steg. Kanske detta får en att tänka mer än en gång innan man stoppar något onyttigt i munnen.

Ganska kul att se kollegerna springa extra rundor i korridoren med blicken stint stirrande på stegräknaren. Det första man diskuterar på morgonen är "Hur mycket gick du igår" "Hur många kalorier gjorde du av med. Kan säga att mina 11494 steg genererade i 324 kalorier. Blir nog inte mer än en "slice" pizza av det.

Kollegan kom precis förbi och meddelade att "Jag går på toaletten". Plötsligt fick jag konstiga bilder i mitt huvud som nu vägrar försvinna. Vilket trauma. Men det hela skapar en form av samhörighet och ett gemensamt mål för oss som "signat " upp för denna utmaning. Så kära kolleger..........

May The Force Be With You!!!



Hej igen!

Så va helgen slut och det är jobbevecka igen. Har varit en lugn helg...alldeles för lugn. Fredagen bestod i att bara "slappa" framför film och mys. Lördagen skulle vi har varit hos väner på grillfest fast "pågen" kände sig inte bra utan sov typ hela dagen och kvällen. Söndag gick i samma stil. Promenerade till Svågertorp för att kolla på lite ytterkrukor till terassen. Hösten nalkas och det kunde vara fint med lite höstarrangemang som lyser upp. Hittade ett par fina på Jysk...tro det eller ej. När vi kom till kassan upplyste kassörskan oss om att på måndag var det halva priset på dem så att vi borde vänta tills dess. Schysst!!! Lagade lite mat och sen åter till soffan. Lite slappt men väldigt skönt.
Så imorgon kör jag till Jysk och handlar krukor :-))


Fredag igen!

Så var den här igen......den så efterlängtade fredagen. Känns som man längtar livet ur sig. Men håll med om att fredagen är den bästa dagen i veckan. Ser fram emot en lång skön sovmorgon imorgon. Bara ta det lungt på dagen. På kvällen är det grillfest i  Lomma..hoppas på fint väder. Nu ska bara dagen på jobb gå riktigt fort. Längtar hem redan är grymt trött idag. Blev en stimmig kväll igår med storhandling och kaffegäster.

Köpte en present till min "påg" igår. En GPS. - Men varför undrade han? För att du är du. För att du alltid finns där. För att du alltid är snäll och omtänksam. Helt enkelt för att du är det bästa jag har. Löööööööv you. Och så slipper jag vara kartläsare...texten är jue så grymt liten på kartorna nu förtiden. För jag har jue inte fått nedsatt syn. Är fortfarande 25 med ögon som en falk. Eller hur?

Ha en trevlig helg alla!


      Första testrundan med nya GPS ´en.

Ressugen!

Drömma kan man alltid. Nu har vi drömt oss bort till Karibien en stund. Kollat runt på alla fina bilder med azurblått hav och kritvita sandstränder. "Pågen" tycker att vi ska satsa på en långresa till våren. Visst det hade varit underbart men hur låter man bli att kissa på 12-13 timmar. Har nämligen lite problem med flygplanstoaletter och är inte heller så road av att tillbringa så lång tid nertryckt i en flygplansförtölj. Men det är säkert värt besväret. Har även kollat på kryssningsresor från Miami och ut i Karibiens övärld. Planen är förlovning på någon romantisk strand i solnedgången. (så Morgan nu vet du det). Förmodligen slutar det med någon Kanarieö för något mer arabland blir det icke. Finns säkert stränder och solnedgångar där med.










Men just nu är det gråtrist och höstlikt ute. Vad hände med solen och värmen? Förhoppningsvis är det övergående för sommaren kan inte vara slut redan. Jag har inte ens hunnit banta. Blir nog ändring på det i september när vi skall utrustas med stegräknare på jobb och förväntas promenera till Stockholm på 10 veckor. Men man kan väl banta inför julen likabra som inför sommaren. Fast tror inte jag hinner det heller. Får be Morgan vara hare på mina promenader.

Camping på Skateholm!

Så var det dax igen....inplanerad campinghelg med kompisarna. Här kallade K1 och K2. Kompis1 och Kompis2.
Iväg till Svedala för att hämta vagnen. Den bor hos en bonde i hans lada när den inte är ute och far.



Allt avlöpte helt ok utan några större problem. Kan vara lite trixigt att komma ut och in med vagnen. Färgen i "pågens" ansikte brukar växla mellan blek och högröd. Allt medan svettpärlorna rinner i pannan.

Som jag tidigare berättat var det premiär för för K1 och K2 att bo i husvagn. Vilket avlöpte utan några större bekymmer. Tvärtom fick de blodad tand och kan nu tänka sig att skaffa en alldeles egen liten kur.  Fredagskvällen bestod i grillning och minigolf. Grillningen var väl hekt ok medan minigolfen övergick i nattgolf. Försök se en minigolfbana när det är nattsvart ute. Nu var det jue inte så att det var svart enkom av det blivit sent på kvällen utan det förekom oxå vissa rökmoln som la sig över banan. Konstig lukt hade de oxå. Fast både K1 och K2 hävade att det va tånglukt utifrån havet. Eller hur?
Denna lukten hängde envist kvar hela helgen. Vilket kanske kan förklara varför alla flugor och insekter envisades med att hänga efter oss. Vi hade haft stor nytta av K2´s favoritredskap. Hon går ingenstans utan denna tingest.




Lördagmorgon vaknade vi till sol och värme. "Pågen" knallade bort till K1 och K2 för att se om de va uppe. Nähä...nedrullat överallt men det hördes dock konstiga ljud därinne. Tur att stödbenen va nere. Alla fåren gick längst bort i hagen...trodde väl att vargen var nära. Han gjorde ett nytt försök lite senare och då var dom uppe. Det blev ett par timmar på stranden, fika och sen avfärd till Gislövs marknad. Marknader i all ära men gud va mkt "tingeltangel" dom kan lura på folk. Själv inhandlade vi de sedvanliga kryddpåsarna samt en ny brödkorg till vagnen.

Kvällen tillbringade vi tillsammans med K2´s mamma och sambo. Och K2´s barn. Vi dukade långbord och hade knytkalas vid grillarna. Blev en härlig sommarkväll med god mat och vin.




Söndagmorgon.... vaknade vid 8 av att regnet smattrade på taket. Det är supermysigt att ligga kvar och höra regnet mot husvagnstaket..dra sig en stund. Efter frukost hade det slutat att regna och solen lös igen. En allmänt lugn söndag med promenader, fika och vila. Sen var det dax att packa och köra hem igen. Sammanfattningsvis hade vi en supermysig helg med goa kompisar, fint väder och god mat & dryck.

Uppmaning!!

Fick en uppmaning att svara på följande frågor i min blogg!!


5 saker jag skall göra idag.

- Arbeta "as usual"

- Lämna mina skor till skomakaren efter jobb.

- Handla

- Fixa mat till mig och "pågen"

- Gå en promenad ikväll.

Vad gjorde du för 10 år sedan?

Ungefär samma som nu. Fast annat jobb, annan bostad och annan "påg"

Ställe jag bott på!

Olika ställen inom Malmö. I huvudsak på Lindeborg. Dock född på Mellanheden.

5 saker jag skulle gjort om jag blev biljonär.

- Köpt en röd Mustang. (modell 60-tal)

- Rest runt i världen på långsemester med min "påg".

- Skänkt pengar til Djurens vänner

- Delat med mig till mina nära och kära

- Ny vardagsbil och husvagn




Vem kan motstå denna skönhet??






 


Full fart mot helgen?










Så va det fredag igen!! Flintasteken är uppgraderad till fläskfilé. Ölen på kylning och alla kassar färdigpackade för snabb avfärd efter arbetet. Först skall dock den stora förvandlingen ske. Vi har jue inte så gott om telefonkiosker nuförtiden så badrummet får duga. Av med "normalkläderna" och på med Foppatofflor och träningsoverall. Allt i matchande färger. Det är viktigt att det matchar. Framförallt är det viktigt att "pågen" och jag ser likadana ut. Nu ser jue alla på campingen nästan likadana ut. Lite som en campinguniform. Men ärligt talat...foppatofflor. Denna fantastiska uppfinning som man kan ha överallt. Man kan t om pimpa dem med små "pins" så de blir mer personliga. Vilket är väldigt smart...särskilt när man campar på ställen där man måste ställa skorna utanför när man går på toa. Ser ut som värsta regnbågsparaden utanför toa.
Mina har naturligtvis en Musse Pigg figur..vad annars.





Återkommer med en rapport efter helgens bravader. Bästa kompisarna har hyrt husvagn för första gången och det kan bara resultera i  fullständig kaos.






Trevlig Helg!

RSS 2.0