Lite julmys:-))


Julbord!

Så var årets första julbord avklarat. Nu är jag ingen vän av julmat men måste tillstå att det var ett mycket bra julbord. Massor med mat förstås i trevliga kollegers sällskap. Tom bowlingen gick skapligt även om min kropp inte delar den uppfattningen. Men detta går över och det var det värt.

Idag har jag och kollegerna stått utanför köpcentran i stan och delat ut material om vikten av att hellre handla med kontokort än kontanter. Allt för att minska rånrisken i affärerna. Det är trots finanskriser och annat elände massor av pengar som kommer att hanteras under några veckor framöver..

Nu ska jag slänga mig i soffan och göra absolut ingenting. Imorgon väntar en dag full med fönsterputs och julpyntande. Sambon kom hem med både julstjärnor, amaryllisar och krans till ytterdörren. Så fint ska det bli. På kvällen firar vi kompisen som fyller "mogen" kvinna idag.

Kommer konstiga ljud från sambon borta i soffan. Får nog gå och sätta på kaffe och ruska liv i honom.


Long time no see!!

Ja som sagt det var ett tag sen jag bloggade. Men ibland är det liksom stopp i huvudet och orken eller lusten vill bara inte infinna sig. Kanske är det hösten som tynger eller den där äckliga kalla snön som behagade visa sig under helgen. Fick paniklägga på vinterdäcken på en av bilarna. Var ju tvungen att gratulera svågern som fyllde år i helgen. Nu var ju detta frivilligt men det var ett tag sen vi sågs så jag hade sett fram emot att få träffa hela Löberödscirkusen igen. Vi hade en trevlig kväll som vanligt. Alla längtar vi till våren och planerna för husvagnssäsongen var livliga. Just nu skulle jag kunna tänka mig vår närsomhelst. Är inte mycket för vinter.

Kommande helg kommer att bestå i att putsa fönster och sätta upp de stakar som inte är uppe året om. Detta gillar jag. Det lyser upp så fint och mysigt i alla fönster och balkonger. Fast en sak stör mig. VARFÖR TÄNDA STAKAR OCH STJÄRNOR INNAN 1:A ADVENT. Det är väl ingen som klär midsommarstången veckan innan midsommar eller firar Alla Hjärtans Dag den 7:februari. Nä advent inleds den dagen det är. Det är då man nöjd och belåten sätter sig i soffan och njuter av nyputsade fönster, adventsljus och nylagat kaffe med familjen. Då börjar nedräkningen till julafton. Vilken vi i år skall fira här hemma. Skall bli roligt att pynta och fixa med mat och julmys. Första julen i nya lägenheten. Har faktiskt redan lyckats fixa ihop en julklapp iaf.

Imorgon avnjuts första julbordet tillsammans med bowling på Big Bowl tillsammans med kolleger från jobb. Går inte riktigt ihop med Viktis men får försöka låta bli alla gotter och glögg. Blir säkert bra.

Tävla!

Gå in på denna länk och var med och tävla om fina priser.

http://se.limbino.com/c01/link/1cvjncbhii

Vinterns plåga...på tv!

Läste i kompisens blogg om vinterns dansplåga. Vad sägs om denna dansplåga? Lars Kristerz...storfavoriter i Dansbandstävlingen som just nu sänds i tv. Dessa charmiga killar spelar på 30 år gamla instrument. Iklädda de mest nördiga dansbandskläder man kan tänka sig. Visst de är charmiga killar med massor av spelglädje men återigen får man folk att rösta på något för att det jävligt roligt . Eller som i Idol där småtjejerna röstar på lilla Johan för att han är så söt. Man röstar inte för att folk är jävligt duktiga på det dom gör utan man röstar av helt andra anledningar. Visst allting behöver inte alltid vara så himla allvarligt men det känns inte rätt mot dem som verkligen är duktiga på sin sak och kämpar för att komma någonstans. Vilket jag vet att även de andra gör ifs.





Visst är dom roliga och visst bjuder dom verkligen på sig själva.

Kan bara önska dem Lycka Till!

Yes, yes,yes!!!

Måste bara nämna veckans resultat från Viktis. Minus 1,1kg. Känns rent ut sagt skitbra. Är nu inne på sista veckan med stegräknaren. 10 veckor med stegräknare har gett resultat. Kroppen känns mer långsmal och de nya kostvanorna har gjort att jag känner mig mycket bättre rent fysiskt. Inte lika trött, inte lika uppblåst och svullen i kroppen. Så jag tänker nog ta och promenera tillbaka från målet oxå.

Har funderat på en sak. Varje vecka på Viktis får vi veta hur många kilo gruppen totalt gjort av med under veckan. Brukar bli ca 35-40kg. Nu till min fundering.....var blir detta av? Var finns alla dessa kilon? Är de så att de sätter sig på någon annan stackare som går upp i vikt. Undras vems överflödskilon jag fått ärva? Sen starten vid årsskiftet har gruppen gjort av med över 1 ton. Tänk er 1 ton!!!! och det är bara vår lilla grupp. Fantastiskt!

Så veckans hiss går till alla de som dagligen kämpar på för ett hälsosammare liv.
Veckans diss går till alla dem som obehindrat kan vräka i sig allt möjligt utan att det syns på dem. SÅ JÄVLA ORÄTTVIST!!


Helgrapport!!

Känns som jag börjat slöa till med bloggen i veckorna. Nu händer det ju inte så jättemycket i veckorna mer än äta, sova och jobb. Helgen såg iaf ut som följer:

Fredag: Eftersom det var helg på lördagen slutade vi kl 12 redan från jobb. Något jag lätt skulle kunna vänja mig vid. Så jag tog min lilla franska sportbil och pep iväg och hämtade lite smarriga landgångar. Vi skulle nämligen till Blå Båten på kvällen på picknickkonsert med kompisar. Buckaroos stod för musiken. Ett häftigt gäng med bluesinfluenser från New Orleans.  Blev en trevlig kväll som vanligt.




Lördag: På lördagen vaknade jag hyfsat tidigt och smög iväg ut innan sambon vaknat för en långpromenad. Väldigt skönt faktiskt. Kvällen tillbringade vi med K1 och K2 som bjöd på god mat och dryck. Lite småprat om vår eventuella resa till Thailand. Var faktiskt duktiga och promenerade dit men antog dock erbjudandet om skjuts hem.



Söndag: Ingen bra dag....bara slappat hela dagen.

RSS 2.0