Helg igen!

Fy vad veckan bara springer på. Man tycker när klockan ringer på måndagmorgonen att  - Fy måndag igen! Men vips så är det fredag igen. Denna vecka har bestått i långpromenader, besök på Viktis...blev en liten nedgång även denna vecka. Besök av svärföräldrarna som snart ger sig iväg till Thailand. En resa vi nog oxå tänker göra nån gång nästa år. Skickar dem att reka lite först. Eventuellt följer K1 och K2 oxå med vilket vi tycker skulle var kul. Brukar aldrig bli några större dötider i deras sällskap :-).

Fredagkväll hade denne smarta svensk bokat tvättid. Vilket jag hade förträngt ända tills sambon kom hem och drog upp mig ur eftermiddagsluren. Fick oxå ett litet spontanbesök av kompisar vilket alltid är kul. Det är allt för lätt att bara "snöa" in i tv´n annars.

Lördag hade jag ensamdag på sta´n. Vilket faktiskt kan vara väldigt skönt. Gjorde fantastiska fynd på Kapp Ahl. Fy vad jag lider med alla dessa karlar som står i en hörna och suckar över fruarnas härjningar bland kläder och provrum. Jag menar...hur kul hade vi tyckt att det varit att spendera hela lördagen på Biltema eller Mekonomen.

Väl hemma fixades det hemlagad gulaschsoppa. Mkt gott och smalt. Sambon gjorde hemlagad fruktsallad sen blev det soffan för resten.

Söndag firar vi sambons mormor som fyller år.

Woody Woodpecker!

Så nu har vi hängt ut fågelautomaten för säsongen. Lite tidigt kanske men jag tycker det är roligt och se vem som kommer och hälsar på. Roligast är nog skatorna som brukar hålla till utanför trädgården. Nu är dom lite för stora för att komma åt talgbollarna i automaten. Dom vet inte riktigt allt dom ska hitta på för att komma åt dem. Hoppar runt i trädet och försöker från alla håll och kanter. Eller så promenrar dom nedanför stirrande upp på automaten. Djupt fundersamma. Ett par gånger har dom faktiskt lyckats hålla sig kvar hängandes upp och ner ivrigt pickandes på bollen.

Igår hade vi en lite ovanlig gäst. Trodde först sambon skulle göra sig lite rolig när han sa att vi hade en hackspett i trädgården. Men det va faktiskt sant. Och idag kom den tillbaka igen. Lite ovanligt mitt inne i ett bostadsområdet men himla kul. Även denna lilla gynnare är lite stor men med lite akrobatik och lång näbb lyckas den hänga kvar.




Woody i full gång med ett skrovmål



Nedgång inte bara på börsen!

Snabbrapport från Viktis. Minus 0,6 kg. Känns helt ok. Verkar ha hittat rätt nivå äntligen på motion vs mat. Så nu fortsätter vi en vecka i taget.

Hiss och Diss!!

Börjar med veckans diss. En fet sådan. Jag dissar alla dessa giriga människor som sitter och köper upp konsertbiljetter för sin egen höga vinnings skull. SKAFFA ER EN ANNAN HOBBY FÖR FA´N.

Veckans hiss. Måste absolut bli hamburgerkedjan Max. Kycklingburgare med färska grönsaker, fullkornsbröd och kesella.


Taskigt läge!

Lite rapport från helgen! Fredagen började med att jag faktiskt promenarade en rejäl runda när jag kom hem från jobb. Låg lite efter med stegen. Lagade lite tacos till mig och sambon. Alltid lika gott. Som vanligt somnade sambon i soffan efter en hård arbetsvecka. Måste säga att jag var minst lika trött och tog därför en liten "nap" efter maten. Det stora samtalsämnet har varit AC/DC ´s konsert i februari i Stockholm.  Vi bara måste ha biljetter.

Lördagmorgon parkerade svärfar och jag oss framför våra datorer i hopp om biljetter. Men tyvärr ingen av oss hade tur och fick tag i några. Nu hoppas vi på Köpenhamn eller eventuellt Göteborg till sommaren. Man kan ju alltid köpa biljetter på Blocket a´4000 spänn st. Fan vad man kan reta sig på alla dessa som köper upp biljetter i syfte att tjäna pengar på dem. Hade varit så himla stort att få se dem live. Har lyssnat in mig på nya skivan och den är faktiskt riktigt bra. Och det gör ju inte suget mindre.

Efter denna besvikelse drog vi till Ribban för en långpromenad. Jätteskönt höstväder nästan 15 grader varmt och helt vindstilla. Det enda som fattades var min ständige följeslagare och kompis. Detta va hans favvoställe efter skogen. Här fick han springa "själv" som vi brukade säga och det visste han precis va det innebar. Det va då när man fick smyga upp på gässen som gick och betade i stora flockar för att sedan springa rätt in i flocken och skälla som en galning. Återvända till matte med ett belåtet flin "Såg du matte vad jag kunde". Förhoppningsvis har han det bra där han är nu och jag är övertygad om att vi ses igen.

Kvällen bestod i picknickkonsert på Vicktoriateatern med kompisar. Plura ovh Eldkvarn stod för musiken. Ett hyfsat gig.

Du fattas mig! Du fattas mig!

Söndag
åkte vi till husvagnen för att hämta hem gasolflaskan. Denna skall stå hos syster Yster över vinten. Efter en snabb kopp hos syrran åkte vi till Center Syd och fixade lite ärenden. Käkade lunch på Max. Vilken superbra hamburgerkedja. Här kan man få GI-burgare, Cardio-burgare och en massa annat nyttigt. Man fick tom gratis kaffe efter maten. Vilken tur att de skall öppna i  Malmö oxå.

Fick även planterat lite vårlökar i trädgården så vi har något at titta på till våren. Sambon klippte gräset...trodde det skulle vara slut på det snart men med 15 grader varmt ute så antar jag att det fortsätter att växa.

Dags för ny jobbvecka igen. Helgen är alldeles för kort tycker jag.

Nä nu går det för långt!

Vaknade imorse efter att sovit som en stock med min nya kudde. Var ganska trött igår efter att sovit lite taskigt natten innnan. Så jag bestämde mig för att lägga mig tidigt....var kanske min nya kudde som drog en del oxå. Skönt var det iaf.
Vad som var mindre skönt var när jag glad i hågen och riktigt pigg och utvilad kommer ut till min lilla franska sportbil på parkeringen och upptäcker att den är full med is. Is??? Skrapa rutor redan? Nä inte i min värld...sambon går ju fortfrande omkring i shorts och t-shirt om dagarna. Nu är han kanske inte det bästa riktmärket vad gäller om huruvida det är kallt ute eller inte men detta hade jag inte väntat mig ännu. Inte mycket att be för bara att ta fram skrapan och sätta igång.
Tycker fortfarande att mitt förslag om vintertid borde tas i beaktande nu måste jag stiga upp ytterligare 5 min tidigare för att skrapa bilen. Och tänk om den inte behöver skrapas...då kunde jag sovit längre.

Jag vill inte!!!!

Höst!!

Vilken fantastiskt härlig dag det är idag. Till skillnad från igår. Solen lyser från en klarblå himmel och träden skiftar i alla de härliga höstfärgerna. Var tvungen att ta en liten promenad på lunchen. Kom inte upp i mina steg förra veckan. Mycket pga dåligt väder. Ja jag vet -Det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder som min gympafröken på högstadiet alltid sa. Men gårdagen tror jag inte att det va många som va ute och promenerade i.

Har planerat in en friskvårdsrunda i eftermiddag oxå. Så idag ska jag nog få ihop det. Får väl lura ut sambon oxå ikväll. Måste köpa en ny huvudkudde. Min "överhuvudkudde" sjunger nu på sista versen och den klarar jag mig inte utan. Nu undrar ni säkert vad är det för något? Men ni som lever ihop med en riktigt "heavy" snarkare vet nog precis vad jag talar om. Öronproppar i..kudde över huvudet sen är man redo för Törnrosasömnen. Och då har man ändå inte gjort något åt vibtarationerna (som oftast kommer från mer än en ände).




Sång och musik!

Denna helgen har bestått i väldigt mycket sång och musik. Fredagen var det tid för mammas födelsepresent från mig. Highschool Musical på Nöjesteatern i Malmö. Så enormt duktiga dessa ungdomar är. De sjunger och dansar som om de aldrigt gjort något annat. Så jag tror att både mamsen och jag var nöjda med denna kväll.





Lördag.....betyder sovmorgon hemma hos oss. Steg väl upp vid 11-tiden. Åt frukost i lugn och ro. Visst man kan kanske tycka att det är att förstöra dagen men vad är vitsen med att stiga upp tidigt när man är ledig för att sen somna kl 8 i soffan. Planen för dagen var att köra ut till husvagnen och slutföra inför vintervilan. Batteriet skall kopplas ur och tas hem för laddning. Alla kranar tömmas och framför allt stängas så mössen inte hittar in och käkar upp dynor mm. Gasoltuben förflyttas till ett säkrare ställe. Sagt och gjort vi hämtade pappa och körde ut. På vägen tittade vi in hos husvagnsfirman i Svedala. De hade visning på 2009 års modeller. Jaja vad är väl en bal på slottet?

Söndag...hur mycket regn finns det egentligen? Mycket verkade det som. Så just därför tog vi oss till plantskolan och köpte lite fina vårlökar till trädgården. Och vad höll dom på med där då? Jo sätta upp hela julavdelningen med tomtar, granar och ljusslingor. Känns lite tidigt kan jag tycka.....fast jag förstår jue att det tar lite tid att fixa allt. Synd bara om alla barn som tror att det är typ snart han med skägget kommer.

Fick städat lite hemma. Rensat garderober och sånt som man aldrig gör annars. Kvällen avslutades med Mamma Mia. Vilken skitbra film!! Och jag som aldrig lyssnat på ABBA. När ABBA va populära under min mellanstadietid lyssnade jag på Sweet. Till min frökens stora fasa hade jag en nakenbild på Mick Tucker under bänklocket. I 4:e klass. Och det där har liksom aldrig förändrats. Det är fortfarande hårdrocken som ligger högst på listan. Har blivit några turer till Sweden Rock i Sölvesborg. Ska väl erkänna att det finns en och annan skiva med Lasse Stefans i samlingen...snacka om kontraster. Men jag är uppvuxen med dans och dansband så det får vara med på ett hörn.

Nu är det dags att samla ihop sig för ännu en arbetsvecka. Börjar bli riktigt drygt att stiga upp på mornarna. Och det har precis börjat. Nu har jag en plan för detta. Man skulle inte behöva stiga upp förrän det är ljust på morgonen och absolut inte jobba mer än till det mörknar på eftermiddagen. Detta skulle gälla som någon form av ny vintertid. Som tex varade mellan 1:e oktober till 1:a april. Tror att vi alla skulle bli mycket lyckligare och piggare som personer. Bra va?

RSS 2.0