Tatoo!!

Så skulle det då äntligen bli av...jag skulle tatuera mig. Bestämde mig för en liten Musse Pigg på ankeln. Travade till tatueraren och blev visad in i ett rum fullt med kineser som alla satt och tatuerade folk. Visade min bild för tatueraren som lovade att det skulle gå så bra så. Sagt och gjort. Kinesen skred till verket och allt verkade fortlöpa enligt planerna.
Så var han klar och jag går förväntansfull fram till spegeln och skall kolla resultatet. Men va i h-vete...på min ankel sitter en stor röd och blå Spiderman. Något förbannad konfronterar jag kinesen och frågar vad i helvete han sysslat med. Vadå??? Jag gjort som du sa.....nähä du. Du fick bilder av mig på Musse Pigg. Nu hävdar kinesen att det hade han inte alls och bilderna fanns inte att hitta någonstans. Det hela slutade med att jag fick ringa polisen. Nu hann jag vakna innan polisen kom vilket nog va tur eftersom det hela bara var en dröm. Sambon såg lite undrande ut när jag yrvaket sätter mig upp i sängen och utbrister - Jävla kines!!


Julafton!

Så har det varit julafton hos familjen Schönström/Anderberg. En dag som blev väldigt lyckad. Sov gott till klockan 10. Hade kunnat sova längre men med vetskapen om att vi snart skulle ha gäster var det väl bäst att stiga upp. Käkade en mysig julfrukost med levande ljus och sambon. Efter detta var det bara till att sätta igång men mat och grejor.

Verkar som att alla tyckte det blev en bra julafton. Go´mad och möed mad. Och mad i rättan tid. Fast vi gjorde lite pauser med jullekar och lottskrapnig. Inte blev vi några mijonärer precis. 50 spänn på 28 lotter. Fast vem vet vi vinner kanske på de två nya lotterna vi köper. Lite grötrim och mandelgåva fick vi oxå med. Tom sambon som fick rimma på choklad-pudding då han inte äter Ris a lá Malta.

En hel hög med julklappar öppnades och alla verkade nöjda och belåtna. Tack min älskade påg för julklappen!

Mätta och trätta rasade vi i säng framåt småtimmarna.





Drygt det är!

Sitter på jobb och småfryser. Nacke och axlar värker...känner mig stel i hela kroppen. Det är ständigt kallt och dragit här. Har nu genomlidit en kur antibiotika mot urinvägsinfektion. Något jag alltid åker på vid denna tiden på året. Det sägs att man inte blir sjuk av att frysa utan det är en bakterie. Stämmer...men. Man är mycket mer mottaglig om man blir kall. Vilket jag alltid är på jobb. Idag är det dessutom stendött här. Halva personalen har semester och medlemmarna har nog fullt upp med skinka och klappar. Har gjort undan allt som ska göras här och väntar på att jag ska få gå hem. Hemma finns det hur mycket som helst att göra. Ska ha julen hemma hos oss i år. Ska bli jätteroligt att få fira jul i nya lägenheten. Så ikväll skall det griljeras skinka. Imorgon slutar vi kl 12 och då är det dax att rulla kydbollar och fixa Jansson.

Blir lite annorlunda jul i år. Första året som vi firar gemensam jul med bådas föräldrar vilket säkert kommer att bli jättebra. Har fixat lite jullekar, grötrim och mandelgåva. Ett antal lotter ska gemensamt skrapas. Med lite tur blir vi kanske en krona rikare. Sen blir det i vanlig ordning besök hos diverse släktingar så ledig vet jag inte om man kan säga att man är. Men juldagen tänker jag sova lääääääääänge och sen hasa runt i pyamas halva dan och bara mysa med min lille påg.

Kameran har nu återvänt från Thailand så jag ser fram emot lite bilder från julfirandet.



Ha det gott i julstöket!



 


Glädje och positivitet!

Sitter och kollar på Idolfinalen. Kan inte låta  bli att förundras över Kevin och hans ständigt goda humör och positiva inställning. Tänk om alla människor kunde vara som honom. Man blir glad ända in i själen när man ser honom. Många borde försöka vara mer som honom istället för att gå runt och vara sura, tjuriga och bittra på sina medmäniskor och kolleger. Dessa energitjuvar tar så oerhört mycket kraft ur en och har en förmåga att dra ner en till deras nivå och stämningen omkring en känns tjock som sirap. Nu kan man välja att inte dras med i detta och behålla sitt eget goda humör och bara omge sig med likasinnade. Livet blir så mycket lättare och roligare att leva. Men vad gör man om man tvingas vara kring dessa energitjuvar hela dagarna? - Svälj, bit ihop och låtsas som det regnar. Det är deras val att spendera sin tid i livet på detta sätt. Så tack till alla er omkring mig som dagligen får mig att skratta och må bra. Till alla er som aldrig ifrågasätter eller sätter käppar hjulet. Till alla er som ser fram emot nya utmaningar och tar emot dem med öppet sinne och gör det bästa av det. Dessutom med ett leende på läpparna och lite jävlaranamma. Tillsammans kan vi!



Dagen idag kommer aldrig tillbaka! Det är ditt val och ingen annans hur du väljer att spendera den.

Vilken lättnad!

Yes!! Så var alla julklappar inköpta, inslagna och klara. Fatta va skönt. Nu ska vi bara ut i skogen och hugga gran (tänk om man får med sig en liten Piff o Puff familj). Grisen ska slaktas och ljus ska stöpas. Pepparkakskostymen till sambon är färdigsydd och alla julvisor och rim färdigskrivna.




Glömde säga att alla luckorna är öppnade i julkalendern oxå. Så nu återstår bara att vänta på tomten.

Bio och middag!

Söndag...ännu en sovmorgon. Attans skönt. Lite storhandling inför veckan. Eftermiddagen och kvällen spenderade vi tillsammans med päronen. Först middag i stan och sedan bio. Räknade efter när farsan var på bio sist i sitt liv. Det visade sig vara när han såg Pippi på de sju haven med mig för typ 35 år sen. Men nu var det jue campingfilm. Uppföljaren till "Vi hade ialla fall tur med vädret"  En kultfilm som såg dagens ljus för sådär trettio år sedan.

Alltid svårt att göra en del två på en redan rolig film. Nu var väl denna helt ok men inget mer. Vi fick skrattat lite iaf. Och så sprang vi såklart på lite husvagnsfolk på biografen. Känns att man börja längta efter våren då det är dax igen. Vi får lida fram till den 21:e december sen vänder dygnet igen och det blir långsamt ljusare. Tänk vi har allt detta härliga framför oss. Första snödropparna i trädgården, fåglarna börjar kvittra igen och man ser ett slut på en lång dryg vinter.

Ikväll har jag varit lite flitig och slagit in julklappar. Julkorten är skrivna och färdiga för brevlådan. Sen är det resten av julplanerna kvar och det blir säkert hur bra somhelst.





Tivoli, tomtar och trötta fötter!

Lördagen var vikt åt Köpenhamn och julmys på Tivoli. Så praktiskt att bo så nära. Tar inte längre tid att åka till Köpenhamn än att ta bussen upp till stan. Massor av folk hade visserligen samma tanke som vi. Fullt med folk i rörelse längs hela ströget. Doften av glögg och brända mandlar låg tät över staden. Och en massa roliga affärer. Lite skillnad mot Malmö där vi nästan bara har de gamla vanliga kedjorna och köpcentran överallt. Man borde åka in lite oftare och shoppa kläder. Skor ska vi inte prata om...livsfarligt. Hejdade dock mig och köpte inget.

Efter ströget styrde vi stegen mot tivoli och julmarknaden. Kö runt hela kvarteret. Och köer gillar inte denne svensken så vi ställde oss helt fräck framme vi ingången och gick rätt in. Tivoli är fantastiskt vackert med alla sina lampor och julpynt. Fast sen är det inte mycket mer...om man nu inte åkt dit för att åka karuseller förstås. Nu va detta inte min tanke utan jag såg fram emot en julmarknad. Kan inte säga att det va särskilt mycket på den fronten. Lite stånd eftersom man gick men inte mer än så. Men vi hade en mysig dag och nu har vi testat detta.


Julfint!

Så var den helgen slut. En helg som försvann lika fort som en höna skiter. Inleddde lördagen starkt med fönsterputs (trots regn) och uppsättning av adventsstakar och stjärnor. Blev så fint så. På kvällen var det som sagt firande av mogen kvinna. trevligt som alltid. Söndagen fortsatte med putsning av hela den inglasade balkongen och uppsättning av ljusslingan. Ser ut som värsta bordellen här nu. Lite adventskaffe med päronen som avslutning. Ja sen får vi inte glömma all tvätt som skulle fixas. Glad i hågen tänkte jag avsluta med att sätta upp de nya julgardinerna i köket. Gissa om de passsade? Nähä, de var typ 3 dm för långa. Där gick min smärtgräns. Får bli dagens (läs tisdag) problem tillsammans med stryktvätten. Måndagen bestämde sig min kropp för att protestera mot allt fejande och tackade mig med en gräslig värk i armar, nacke och axlar. Men idag känner jag mig på hugget igen.

Skulle vilja visa julemyset men kameran är på semester i Thailand med svärföräldrarna som envisas med att skicka sms och berätta om alla fantastiska grejor dom sysslar med. Jaja vad är väl en bal på slottet? Blit väl min tur oxå nån gång.

RSS 2.0