Kreta tur och retur!!




Så har vi varit på ännu en semesterresa. Denna gång till Agia Marina på Kreta. Resan ner gick bra inga problem alls. Kanske lite jobbigt att stiga upp kl tre på morgonen men det var jue för en god sak. Svärfar hämtade oss och körde oss till Kastrup, kändes som att vi var de enda som var uppe i hela världen. När vi landade regnade det.....vem f´n hade räknat med detta efter den värmebölja som varit. Bara att gilla läget. Nu skulle vi bo på samma hotell som syster Yster vilket de hade absolut ingen aning om. Det blev lyckat och jag tror det blev glada att vi kom. Lite kul att de redan hunnit skicka vykort till oss.





Som sagt när vi landade regnade det. Söndagen började bra med 1 1/2 timme på stranden sen formligen vräkte regnet ner. Fick skula i bageriet. Regnet forsade ner från berget med lera och jord. Detta gjorde att hela havet färgades brunt. På gatorna stod ca 2 dm regnvatten. Vi fick vada hem till hotellet. Tack för Foppatofflor som än en gång visat sig vara oumbärliga. Efter hand som veckan gick blev det bättre så lite sol och bad fick vi. Blev tyvärr ingen tur till Elafonissistranden som vi tänkt men det får bli nästa gång.




Så här såg havet ut efter skyfallet.




Så här ska det se ut.







Foppatofflorna fick oxå vara med på stranden. Där är de helt super att ha!




Som sagt en vecka full med god mat och gott vin. Blir inget viktis denna veckan....får försöka komma ner till nästa vecka. Men det var det värt. Tzatziki. vitlöksbröd, fetaost. Vem kan stå emot när man är på semester? Sen hör det till saken att vi promenerat en väldig massa...synd att man inte hade stegmätaren på sig hela tiden.

En tur till Chania blev det en av kvällarna. En fantastiskt mysig stad med en gammal stadskärna och hamn. Här strosade vi runt under några timmar och bara njöt och tittade på allt folkmyller och alla mysiga små gränder. Vi var oxå lite romantiska och hann med en tur med häst och vagn. Käkade middag nere i hamnen där sambon fick öl så det räckte ett tag. Medan kyparen tyckte jag klarade mig med en mindre variant av glas.



Så gulligt!




Känns lite orättvist......eller hur?



Men sammanfattningsvis har vi haft en jätteskön och rolig vecka. Trots gräsliga sängar och ösregn. Tack och lov fanns det massage att få på stranden. Men det ska sägas att det var underbart att få komma hem tilll sin egen säng igen. Känns inte helt omöjligt att återvända dit igen. Dock på ett annat hotell. Finns fortfarande ställen vi inte hunnit med att kolla på.





Hamnen i Chania
















 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0